At øge salget i din webshop er en af de største udfordringer, du som e-handler kan stå overfor.
Selvom der ikke er én magisk løsning, er der en række strategier, du kan implementere for at øge din omsætning.
Fra at optimere brugeroplevelsen til at implementere effektive marketingkampagner – i denne guide dækker jeg alt, du har brug for at vide.
Indholdsfortegnelse
- Efterspurgte produkter & attraktive tilbud
- Betalings- og leveringsmuligheder
- Garantier og returret
- Kommunikation
- Brugeroplevelse og mobiloptimering
- Trust signals og social proof
- Prisoptimering og prissætning
- Loyalitetsprogrammer og rabatkoder
- Konverteringsoptimering (CRO)
- Gns. ordreværdi
- After sales og CLV
- SEO
- Copywriting og visuals
- SoMe & influencermartketing
- Paid Ads
- E-mailmarketing
1. Efterspurgte produkter & attraktive tilbud
Det første skridt mod at øge salget er at sikre, at du tilbyder de rigtige produkter. Hvis dine produkter ikke matcher efterspørgslen, vil selv den mest gennemførte markedsføringsstrategi fejle.
Hvordan finder du ud af, hvad dine kunder efterspørger?
En effektiv måde at identificere efterspurgte produkter på er at bruge værktøjer som Google Trends, Amazon Best Sellers og sociale medier. Det kan også være gavnligt at gennemgå dine egne salgsdata og vurdere, hvilke produkter der sælger bedst.
Når du har de rigtige produkter, er det afgørende at skabe et attraktivt værditilbud. Tænk på den samlede pakke, bestående af bl.a. produkt, pris, returret, forsendelsesmuligher, fragtpriser og betalingsmuligheder.
Rabatter, bundle-tilbud eller tidsbegrænsede kampagner kan øge incitamentet til at købe.
2. Betalings- og leveringsmuligheder
Når du har sikret dig, at dine produkter og tilbud er attraktive, bør du som det næste se på dine betalings- og leveringsmuligheder. Kan folk vælge deres favoritter?
At tilføje Vipps MobilePay som betalingsmulighed eller hjemmelevering kan gøre en stor forskel for, hvor mange der rent faktisk gennemfører købet, når de når til kassen.
Ingen har lyst til at rejse sig fra sofaen for at hente kortet eller at køre 7 km til den nærmeste pakkeshop for at hente pakken.
3. Garantier og returret
En anden faktor, der kan have en positiv indflydelse på dit salg, er garantier og muligheden for at returnere produktet.
En garanti og generøs returpolitik sænker folks parader og øger viljen til at “give det en chance”.
Især ved introduktionen af nye brands og produkter er forbrugerne skeptiske og ønsker en forsikring.
4. Tiltræk målgruppen med din kommunikation
Kommunikation er nøglen til at opbygge relationer med dine kunder. Det handler om at tale deres sprog og løse deres problemer.
Den fejl, jeg oftest ser, er mangel på mod til at tiltrække sin kernemålgruppe med kommunikation, der frastøder andre potentielle kunder.
Det ender med, at al kommunikation på shoppen (tekst, billeder og video) bliver generisk, intetsigende og mangler potentiale til at få kernemålgruppen til at forelske sig i netop dit brand.
Vis, at du er der for netop dem. Sjovt nok vil det ofte også tiltrække en masse andre folk uden for målgruppen.
Anekdote:
Jeg positionerer mig tydeligvis som e-commerce vækstpartner, og alligevel får jeg henvendelser fra frisører, behandlere osv. De tænker: “Det, der fungerer for andre, kan næppe være skidt for mig.”
5. Brugeroplevelse og mobiloptimering
Mobiloptimering er ikke længere et valg – det er en nødvendighed. Over halvdelen af alle onlinekøb foretages på mobile enheder, og hvis din webshop ikke er mobilvenlig, risikerer du at miste potentielle kunder.
Hvis du nu tænker, at din hjemmeside har et responsivt design, er det et godt udgangspunkt, men ikke nødvendigvis godt nok.
Der er mange flere muligheder for mobiloptimering, som inkluderer alt fra at skrive tekster med kortere afsnit til at flytte menuen i bunden af skærmen og meget mere.
Bortset fra mobilvenligheden spiller brugeroplevelsen generelt en stor rolle. For at forbedre brugeroplevelsen skal du fx sikre, at din webshop har hurtige loadtider, er nem at navigere på, og at checkout-processen er så simpel som muligt.
Det handler som udgangspunkt om at gøre shoppingoplevelsen nem og gnidningsfri.
Her kan du læse mere om brugervenlighed, konverteringsoptimer, og hvordan jeg kan hjælpe dig med det.
6. Implementering af trust signals og social proof
Kunder ønsker at føle sig trygge, når de handler online. Derfor er det vigtigt at inkludere trust signals som kundeanmeldelser, certifikater, garantier og “gratis retur”-politikker.
Kendte eksempler er produktanmeldelser (gerne i form af tekst og billeder eller video), Trustpilot-anmeldelser og e-mærket.
Ifølge en undersøgelse fra Nielsen stoler 92 % af forbrugerne mere på anbefalinger fra andre mennesker end på reklamer.
Det er nok en af grundene til, at Temu samarbejder med så mange influencere og flittigt bruger kundevideoer på produktsiderne.
7. Prisoptimering og fleksibel prissætning
Prisstrategi er en undervurderet faktor, når det kommer til at øge salget. Fleksibel prissætning, såsom mængderabatter eller abonnementsløsninger, kan appellere til forskellige kundesegmenter og øge den gennemsnitlige ordreværdi.
Derudover kan du overveje at tilbyde fleksible betalingsmuligheder som fx Anyday, der gør det muligt for kunden at dele regningen i fire.
Især på Google er prisen en vigtig faktor. Alt andet lige rangerer resultatet med den billigste pris højest. Her kan tools som PriceShape virkelig gøre en forskel for dig, da de hjælper dig med hele tiden at justere prisen iht. dine mål – helt automatisk.
8. Loyalitetsprogrammer og rabatkoder
Loyalitetsprogrammer er en fremragende måde at fastholde kunder på. Det kan være alt fra et simpelt point-system til eksklusive rabatter for tilbagevendende kunder.
Ifølge en undersøgelse er chancen for at sælge til en eksisterende kunde 60-70 %, mens chancen for at sælge til en ny kunde kun er 5-20 %.
Rabatkoder kan også bruges strategisk til at drive salg, men det er vigtigt at bruge dem med omtanke for ikke at underminere dit brand. Overvej at tilbyde rabatter på specifikke tidspunkter som fx Black Friday eller ved kundens første køb.
9. Konverteringsoptimering (CRO)
Konverteringsoptimering (CRO) handler om at forbedre de dele af din webshop, der påvirker, hvor mange besøgende der bliver til kunder. Her kan A/B-tests være nyttige til at optimere alt fra landingssider til knappe-tekster.
Hvad skal jeg være opmærksom på ved opsætning af en CRO-strategi?
Fokuser på de dele af din webshop, hvor der er størst risiko for frafald – fx checkout-processen eller produktsiderne. Sørg for, at der er så få forstyrrelser som muligt, og at alle trin er intuitive.
10. Gns. ordreværdi: Krydssalg, upsell, bundles m.m.
Krydssalg og upsell er effektive metoder til at øge den gennemsnitlige ordreværdi. Når en kunde har tilføjet et produkt til kurven, kan du tilbyde et relateret produkt eller en opgraderet version.
Bundling af produkter i én pakke kan også være en attraktiv måde at øge salget på.
En tredje populær mulighed er at fortælle den besøgende, hvor meget mere vedkommende skal købe for at opnå fri fragt.
Personligt vil jeg meget hellere smide lidt ekstra i kurven end at betale for fragt, og sådan tror jeg, mange har det.
11. After sales og customer lifetime value
Salget stopper ikke, når en kunde har købt noget. Faktisk er after sales-strategier afgørende for at øge kundens livstidsværdi.
Overvej at lægge en flyer med rabatkode ved ordren, sende takkemails, produktvejledninger eller eksklusive tilbud til tidligere kunder for at opfordre til gentagne køb.
12. SEO
SEO er en af de mest kosteffektive metoder til at drive organisk trafik ved at blive fundet på Google.
For at optimere din webshop skal du sørge for, at dine vigtigste sider – som forsiden, kategorisider og produktsider – er optimeret med de rette søgeord og metabeskrivelser.
På den måde øger du chancen for, at Google viser dine sider, når folk søger på relevante søgeord.
Overvej også intern linkbuilding for at forbedre sidernes relevans og autoritet i søgemaskinerne.
Godt nok kræver SEO-arbejde en del tid, men til gengæld er effekten også langvarig. En Facebook-annonce derimod mister effekten, så snart den slukkes.
13. God copywriting og gode billeder/videoer af produkterne
Kvaliteten af din produktbeskrivelse og det visuelle indhold har en direkte indflydelse på salget.
Invester i professionel fotografering og videoproduktion, og sørg for, at dine produktbeskrivelser er detaljerede og overbevisende, men uden at den besøgende rammes af en wall of text.
Brug overskrifter, ikoner, bullets og andet til at formidle på en overskuelig måde.
Når du fx arbejder inden for modebranchen, er det særligt vigtigt at vise, hvordan dit tøj eller dine smykker ser ud på rigtige mennesker.
Ved siden af produktbilleder giver det derfor god mening at have en række billeder eller videoer, der viser rigtige mennesker med dit tøj eller dine smykker.
14. Organisk SoMe & influencermarketing
En stærk tilstedeværelse på sociale medier kan være en drivkraft for salg. Overvej at bruge platforme som Instagram og TikTok til at opbygge et publikum og øge engagementet omkring dit brand.
En stærk organisk tilstedeværelse vil også have en positiv indflydelse på dine betalte annoncer, da folk kan se, at du ikke er en døgnflue, men en seriøs forretning.
Influencermarketing kan også give stor værdi, især hvis du samarbejder med mikroinfluencere, der har en tæt relation til deres følgere.
Influencermarketing har den fordel, at det kan booste din troværdighed, da du sådan set låner den fra influenceren.
15. Paid Ads (fx Meta og Google)
Betalte annoncer kan være en af de hurtigste måder at generere trafik på. Meta Ads og Google Ads giver mulighed for præcis målretning, så du når dine potentielle kunder med det rette budskab.
Sørg for, at du løbende optimerer din sporing og tester forskellige annoncematerialer for at få den maksimale værdi for pengene.
16. E-mailmarketing
E-mailmarketing via programmer som Klaviyo (min favorit) eller Mailchimp er en af de mest effektive kanaler til at drive salg og fastholde kunder.
Gennem automatiserede flows og segmenterede kampagner kan du skræddersy dine budskaber til hver enkelt kunde og øge chancen for gentagne køb.
Automatiserede flows kan derudover øge din konverteringsrate og dermed gøre din betalte annoncering mere profitabel.
Konklusion
At øge salget i din webshop kræver en kombination af forskellige taktikker, der spænder fra produktudvalg og prisoptimering til effektiv markedsføring og optimering af brugeroplevelsen. Ved at implementere de tips og strategier, der er nævnt i denne artikel, er du godt på vej til at få succes med din webshop.
Ønsker du at lære mere om marketing?
Hvis du ønsker at lære mere om, hvordan du kan tiltrække flere kunder, øge din omsætning og være profitabel, så følg med på dine yndlingskanaler.
Nyeste artikler
Sådan får webshops succes med Black Friday og Cyber Monday
Black Friday og Cyber Monday er blevet de største shoppingdage i året for både fysiske butikker og webshops. Disse dage markerer starten på julesæsonen og byder på unikke muligheder for at øge salget, tiltrække nye kunder og rydde op i lageret. For webshops, der...
Instagram-annoncering: Den ultimative guide til succes (2024)
Hvordan får du som e-handelsvirksomhed mest muligt ud af Instagram-annoncering? Instagram er ikke længere bare et sted, hvor folk deler feriebilleder og selfies. Med over 1 milliard månedlige brugere har Instagram for længst cementeret sin position som en vigtig...
E-commerce: Den ultimative guide til at mestre online handel (2024)
Indholdsfortegnelse: Hvad er e-commerce? Definition og betydning Hvordan fungerer e-commerce? Betaling, forsendelse og ordrebehandling Fordele ved e-commerce: Hvorfor starte en webshop? Ulemper ved e-commerce: Hvad skal du være opmærksom på? SEO for e-commerce: Sådan...